Tattoo informatie

Voordat je contact opneemt voor een tatoeage graag de informatie doornemen via onderstaande linken. Vooral als dit je eerste tattoo wordt. Het scheelt qua informatie verstrekking en eventuele vragen.

Zoals dat door de REACH verordening voor tattoo inkt anno 2022 er minder goed een garantie gegeven kan worden over de duurzaamheid van het resultaat (zover je überhaupt een garantie op een tatoeage kan geven). De samenstelling van de inkten is anders en/of er is niet eerder mee gewerkt. Genezen terug zien, bouwt ervaring op en dat staat nu weer in de kinderschoenen. 

Maar tattoos nemen is sowieso natuurlijk niet helemaal zonder risico's. Iets waar ik voorstander van ben dat potentiële klanten dit realiseren. Een zeker risico gehalte is daarentegen ook juist wat een tatoeage maakt wat het is.. Voor wat betreft de overexposure op de tattoo wereld en daarmee gepaarde 'inzoomen' vandaag de dag, voel ik me ambivalent. Hierover praten kan een lang verhaal worden, waarschijnlijk met naast het wetenschappelijke ook een filosofische, psychologische en politieke insteek. En dat maakt het allemaal  er niet duidelijker op voor jou als klant.

Wat ik wel kan doen, is zo goed mogelijk laten weten welke informatie er nu bekend is en waar je het kan vinden. Het besluit of je een tattoo neemt, is er namelijk toch eentje die je uiteindelijk zelf moet maken :)

HET NEMEN VAN EEN TATOEAGE

HOE SCHADELIJK IS TATTOO INKT

INKT VANAF 2023


NB Voor de sessie ontvang je van mij een toestemmingsformulier ter ondertekening. Bij dit formulier zit een beschrijving van de risico's van het nemen van een tatoeage plus een nazorg instructie. Het is informatie wat ook goed is om alvast thuis door te nemen als je overweegt een tatoeage te nemen. Je kunt ze hier downloaden (ik geef een uitgeprinte versie mee bij je intake):

Toestemmingsformulier tattoos.pdf

Risicos van tattoos.pdf

Nazorginstructie tattoos.pdf